Het Geheim van de Eeuweling by Tijs Huys

Het Geheim van de Eeuweling

De oudste mens op aarde is 122 jaar geworden. Elk jaar worden er meer en meer mensen eeuweling. Maar hoe bereik je fysiek en wel de kaap van 100 jaar? Bestaat de Heilige Graal van het eeuwige leven? En moeten we eigenlijk wel zo oud willen worden?


Theatermaker Tijs Huys doorkruist heel Nederland op zoek naar honderdjarigen. Van de harmonica spelende Ton tot de grappende Toos. Van Nederlands oudste verzetsstrijder Marie tot de energieke vriendinnen Corry en Ruth. Samen met wetenschappers van de Universiteit Leiden en Leuven neemt Tijs het fascinerende levensproces van de eeuweling onder de loep. En dan komt hij op het spoor van de Blue Zone: een gebied met een hoge concentratie gezonde eeuwelingen. Met een microfoon in de hand en Italiaans woordenboek op zak onderneemt hij een avontuurlijke reis naar Sardinië op zoek naar het geheim van de eeuweling.

Wil je deze podcastserie steunen, dat kan via Petje Af. Klik hier! 😊

Een podcastserie van Tijs Huys onder vleugels van het Leidse Stadsgezelschap PS|theater, met steun van de Gemeente Leiden en het Amarte Fonds.

Dramaturgie: Mirke Kist // Eindregie: Pepijn Smit // Muziek: Rian Evers - Reversed // Mixage en sounddesign: Ralf Gerritse // Productie: Marijn Maurits // Opnames Barcelona: de Gispert studios

Kategori: Sains & Kedokteran
 • - Soundtrack en meer
  Mon, 12 Sep 2022
 • - Trailer Het Geheim van De Eeuweling
  Sat, 17 Sep 2022
 • - Aflevering 1 - De mens is niet van steen
  Fri, 16 Sep 2022
 • - Aflevering 2 - Blue Zones
  Thu, 15 Sep 2022
 • - Aflevering 3 - De poppetjes van mijn ogen
  Wed, 14 Sep 2022
Tampilkan episode lainnya

Podcast sains & kedokteran lainnya

Podcast sains & kedokteran internasional lainnya